login
  • uutinen
Etusivu >>

image

PUNAINEN LIITU

image

TRAILER

image

TARINAT

Elämä on valintoja täynnä – hyviä ja huonoja. Monet elämänkohtalot ratkaistaan hyvin pienen hetken sisällä syntyneillä ajatuksilla. Joskus vaikeat elämänkohtalot voivat seurata myös pitempään jatkuneen oirehdinnan jälkiseurauksena. Punainen Liitu – kampanjassa tarjotaan 16-20 -vuotiaille nuorille tosielämän tarinoiden muodossa kohtalokkaita seurauksia liikenteestä eri näkökulmista. Punainen Liitu –tilaisuuksissa jätetään tilastot sivuun eikä saarnata. Reilun tunnin kestävässä tilaisuudessa vuorottelevat omakohtaiset live-tarinat ja videotarinat. Jokainen live-esiintyjä kertoo oman elämänsä sykähdyttävimmän liikenneonnettomuustarinan, jossa mukana on ollut nuori. Live-tarinoiden kertojina voivat olla palomies, ensihoitaja, liikenneonnettomuuteen joutunut kuljettaja, seurakunnan työntekijä tai poliisi. Videotarina on kuvaus todellisesta liikenneonnettomuudesta, jossa kuoli kolme ja kaksi loukkaantui vakavasti. Tilaisuuksissa tarinat puhuvat puolestaan. Valinta jätetään nuorelle itselleen. Tavoitteena on, että nuoret valitsevat tämän jälkeen viisaasti – turvallisemman elämän. 

Viimeisin Punainen Liitu -tilaisuus järjestettiin Ylivieskatalo Akustiikassa marraskuussa 2014. Paikalla oli 270 kuulijaa, joista nuoria oli 170. Tähän mennessä Punainen Liitu -kampanja on tavoittanut Jokilaaksojen pelastuslaitoksen alueella 3605 henkilöä. 

Seuraavat Punainen Liitu -tilaisuudet järjestetään 2015. Jokilaaksojen pelastuslaitoksen alueella järjestettävistä tilaisuuksista voi kysyä lisätietoja riskienhallintapäällikkö Jari Lepistöltä 044 429 6005 tai jari.lepisto(at)jokipelastus.fi. Myös tilauksia otetaan vastaan. Tiedotamme järjestettävistä tilaisuuksista tällä sivulla. 

image
image